Iedere vrouw is anders, elk lichaam heeft wat anders nodig. Misschien ben je op zoek naar een supplement wat jouw maandelijks terugkerende periode kan ondersteunen. Door de maand ga je door allerlei fases heen. De ene week zit je vol motivatie, knalt de energie om te sporten en dingen te ondernemen. De andere week voel je je moe, zit je gewoon niet lekker in je vel. Donkere gedachtes, huilbuien en krengerig gedrag zijn je dan ook niet onbekend.
Lees dan snel verder om te ontdekken welk product jouw lichaam de beste ondersteuning kan bieden.
Hoe ziet een normale menstruatiecyclus eruit?
Een normale menstruatiecyclus is een regelmatig maandelijks onderdeel dat gemiddeld tussen de 22 en 35 dagen duurt. Dit betekent dat er wat variatie kan zijn van vrouw tot vrouw.
De cyclus begint op de eerste dag van je menstruatie, ook wel de menstruatiefase genoemd. Dit is het moment waarop je baarmoederslijmvlies wordt afgestoten, wat leidt tot bloedverlies dat gemiddeld 3 tot 7 dagen aanhoudt.
Na de menstruatie begint de folliculaire fase, waarin het lichaam zich voorbereidt op een mogelijke zwangerschap. De hypofyse in je hersenen geeft hormonen af, zoals FSH (follikelstimulerend hormoon), die de eierstokken stimuleren om eicellen te laten rijpen. Tijdens deze fase groeit er een nieuwe laag baarmoederslijmvlies, voorbereid op een mogelijke innesteling.
Rond het midden van de cyclus vindt de ovulatie plaats, ook wel de eisprong genoemd. Dit is het moment waarop een rijpe eicel uit de eierstok vrijkomt. Deze fase wordt aangedreven door een piek in LH (luteïniserend hormoon). De ovulatie vindt meestal 14 dagen vóór de volgende menstruatie plaats. Dit is de meest vruchtbare periode van de cyclus.
Na de ovulatie volgt de luteale fase, waarin het lichaam progesteron aanmaakt. Dit hormoon helpt het baarmoederslijmvlies dikker te maken en zorgt ervoor dat het baarmoedergebied klaar is voor een bevruchte eicel. Als er geen bevruchting plaatsvindt, daalt het progesterongehalte en begint het baarmoederslijmvlies af te breken, wat leidt tot een nieuwe menstruatie.
Lees hier welke voeding je menstruatie kan ondersteunen.
Zo bereken je je cyclus
Om je cyclus te berekenen, tel je het aantal dagen vanaf de eerste dag van je menstruatie tot en met de dag vóór de volgende menstruatie begint. Het is normaal dat je cyclus soms een paar dagen kan verschillen, bijvoorbeeld door stress of hormonale veranderingen. Als je vaak grote afwijkingen hebt (bijvoorbeeld cycli langer dan 35 dagen of korter dan 22 dagen), extreem veel bloedverlies, of andere klachten, kan dat wijzen op een hormonale disbalans of een andere onderliggende oorzaak, en is het verstandig om contact op te nemen met een zorgverlener.
Female Cycle Support draagt bij aan de hormoonhuishouding*
Zoals gezegd duurt een normale menstruatiecyclus gemiddeld tussen de 22 en 35 dagen duurt. Hier zit wat variatie in, maar liever zie je dit niet veel korter of langer.
Female Cycle Support ondersteunt jou met onder andere het mineraal zink, wat bijdraagt aan je normale vruchtbaarheid en hormoonhuishouding.* Daarnaast bevat het maca wat je libido ondersteunt. B12 is daarbij ook een belangrijke vitamine die net als maca goed is voor je energieniveau.
Pre Menstrual Support werkt op de dagen vóór je menstruatie
Pre Menstrual Support werkt meer op de dagen vóór je menstruatie. De dagen waarop je hele karakter ineens lijkt te veranderen en je je mentaal niet op je best voelt.
Donkere wolken in je hoofd, je partner die héél storend ademt of eet en het gevoel dat je elk moment in huilen kan uitbarsten? Herkenbaar voor veel vrouwen.
Pre Menstrual Support biedt juist ondersteuning op dit vlak, met bijvoorbeeld monnikspeper (Vitex Agnus Castus) voor een normale menstruatie en om te helpen bij prikkelbare gevoelens en stemmingswisselingen tijdens je menstruatiecyclus.* Ook helpt rhodiola je om geestelijk en lichamelijk in balans te blijven in periodes van stress.*
Fijn toch als dat scherpe randje van je dagen wat zachter wordt?
Wat past het beste bij jou?